Dosyalarınızın yedeğini oluşturmak için???

images

Dosyalarınızı kaybetmemek için düzenli olarak yedeklemeniz gerekir. Otomatik yedeklemeler kurabilir veya dosyalarınızı istediğiniz zaman kendiniz yedekleyebilirsiniz.

Dosyalarınızı yedeklemek için:

  1. Yedekleme ve Geri Yükleme’yi açmak için Başlat düğmesini , Denetim Masası’nı, Sistem ve Bakım’ı ve ardından Yedekleme ve Geri Yükleme’yi tıklatın.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:
  • Windows Yedekleme’yi daha önce hiç kullanmadıysanız Yedeklemeyi kur’u tıklatın ve ardından sihirbazdaki adımları izleyin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  • Daha önce yedek oluşturduysanız, düzenli aralıklarla zamanlanan yedeklemenin gerçekleşmesini bekleyebilir veya Şimdi yedekle’yi tıklatarak el ile yeni bir yedek oluşturabilirsiniz. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Notlar:

Windows’un yüklü olduğu aynı sabit diske dosyalarınızı yedeklememenizi öneririz.Yetkisiz kullanıcıların dosyalarınıza erişim sağlamasını önlemek amacıyla, yedekler için kullanılan medyaları (dış sabit diskler, DVD’ler veya CD’ler) her zaman güvenli bir yerde saklayın; bilgisayarınızdan ayrı, ateşe dayanıklı bir konumda saklamanız önerilir. Yedeğinizdeki verileri şifrelemeyi de düşünebilirsiniz.

Yeni ve tam bir yedek oluşturmak için=>>

İlk yedeği oluşturduktan sonra, Windows Yedekleme, yeni veya değiştirilmiş bilgileri sonraki yedeklerinize ekler. Yedeklerinizi sabit sürücüye veya ağ konumuna kaydediyorsanız, Windows Yedekleme gerektiğinde otomatik olarak yeni ve tam bir yedek oluşturur. Yedeklerinizi CD’lere veya DVD’lere kaydediyorsanız ve varolan yedekleme diskini bulamıyorsanız ya da bilgisayarınızdaki tüm dosyaların yeni bir yedeğini oluşturmak istiyorsanız, tam yedek oluşturabilirsiniz. Tam yedek oluşturma yordamı aşağıda verilmektedir:

  1. Yedekleme ve Geri Yükleme’yi açmak için Başlat düğmesini , Denetim Masası’nı, Sistem ve Bakım’ı ve ardından Yedekleme ve Geri Yükleme’yi tıklatın.
  2. Sol bölmede Yeni, tam yedek oluştur’u tıklatın.

Not:Yalnızca yedeğiniz CD’ye veya DVD ‘ye kaydediliyorsa bu seçeneği görürsünüz.

Önceki Windows sürümünden yükseltme yapıldıktan sonra yedekleme kurmak için=>>

Windows’u yükselttikten sonra, önceki Windows sürümünde zamanlanmış yedeklemeniz olsa da, Windows Yedekleme’yi kurmanız gerekir. Bunun nedeni, yedekleme programında birçok değişiklik olmasıdır. Yedeklenecek dosya türlerini seçmek yerine, Windows’un kitaplıklarda, masaüstünde ve varsayılan Windows klasörlerinde kayıtlı veri dosyalarını yedeklemesini sağlayabilir ya da yedeklenecek belirli kitaplıkları ve klasörleri seçebilirsiniz. Bilgisayarınızın bir sistem yansımasını da oluşturabilirsiniz.

Yedeklemenizi kurmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Yedekleme ve Geri Yükleme’yi açmak için Başlat düğmesini , Denetim Masası’nı, Sistem ve Bakım’ı ve ardından Yedekleme ve Geri Yükleme’yi tıklatın.
  2. Yedeklemeyi kur’u tıklatın ve sonra sihirbazdaki adımları izleyin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Yorum bırakın